MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najpierw trzeba zająć się bazą, czyli ziarnami gorczycy....
fot. 123rf/yelenayemchuk

Majonez i musztarda na święta. Jak robią je na wsi? Zobacz przepisy gospodyń wiejskich. Ten smak pokocha twoja rodzina

Jak przygotować domową musztardę?

Najpierw trzeba zająć się bazą, czyli ziarnami gorczycy. Uciera się je lub mieli, a następnie zaparza, aby nabrały objętości. Kolejnym etapem jest łączenie z resztą składników, czyli octem, wodą i wybranymi przyprawami. Niektórzy dodają też chrzan lub miód.

Zobacz również

Plener malarski w Wojnowie zgromadził artystów z całego regionu

NOWE
Plener malarski w Wojnowie zgromadził artystów z całego regionu

Komers 2024 uczniów tarnobrzeskiej "dziesiątki". Był piękny polonez [ZDJĘCIA]

NOWE
Komers 2024 uczniów tarnobrzeskiej "dziesiątki". Był piękny polonez [ZDJĘCIA]

Polecamy

Polska jak Chorwacja! Gdzie woda w Bałtyku jest najcieplejsza? Nowy raport IMGW

Polska jak Chorwacja! Gdzie woda w Bałtyku jest najcieplejsza? Nowy raport IMGW

Latem taki obiad to marzenie. Rozsmakuj się w pierogach z borówkami

HIT DNIA
Latem taki obiad to marzenie. Rozsmakuj się w pierogach z borówkami

Oto najgorsze buty na upały. Powodują problemy nie tylko ze stopami. Unikaj ich!

O TYM SIĘ MÓWI
Oto najgorsze buty na upały. Powodują problemy nie tylko ze stopami. Unikaj ich!