MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mandarynka najczęściej jest spożywana w okresie zimowym i...
fot. Couleur Pixabay.com

Co można zrobić ze skórki mandarynki? Okazuje się, że nie warto jej wyrzucać do kosza. Oto 8 rewelacyjnych patentów na jej wykorzystanie

Neutralizator zapachów

Mandarynka najczęściej jest spożywana w okresie zimowym i wszystkim kojarzy się ze świętami. Dlatego można dzięki niej i jej skórce stworzyć prawdziwy świąteczny klimat, a przy okazji pozbyć się zapachu smażonej ryby. Wystarczy, jak skórkę po mandarynce wrzucicie do garnka z wodą w towarzystwie np. wanilii, cynamonu, goździków, octu i doprowadzicie do wrzenia. Wówczas gwarantujemy piękną, świąteczną woń, która będzie się rozprzestrzeniała po całym mieszkaniu.

Skórki od mandarynki posypane solą i pozostawione w lodówce wchłoną brzydkie zapachy.

Zobacz również

Zamczysko Mrukowa przegrało w Rymanowie

NOWE
Zamczysko Mrukowa przegrało w Rymanowie

Dzień Dziecka po strażacku. Druhowie zorganizowali najmłodszym niezłą frajdę

Dzień Dziecka po strażacku. Druhowie zorganizowali najmłodszym niezłą frajdę

Polecamy

Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz

HIT DNIA
Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz

Zabawa to praca – nie przerywaj dziecku, kiedy się bawi!

Zabawa to praca – nie przerywaj dziecku, kiedy się bawi!

Domowe lody na patyku. Hit nie tylko z okazji Dnia Dziecka

Domowe lody na patyku. Hit nie tylko z okazji Dnia Dziecka